21 maj 2023
12:00

Öckerö IF

Referat: Älvängens IK/Lödöse Nygård IK Vit - Öckerö IF

Stekande hetta och vi fick återigen trolla lite med målvaktsfrågan, denna gång fick Dani hoppa in i kassen och testa på hur det är att vara målvakt.
Vi pratade innan matchen att fokus måste ligga på en av deras spelare, det gick så där inledningsvis då hon gjorde mål efter 20 sekunder. Men efter 20-25 minuter börjar ÄIK äta sig in i matchen och man tar över taktpinnen. Chanser skapades, men det verkade förgjort att få bollen i mål. Underläge 0-1 i paus men känslan var ändå att det här skulle vändas.
Andra halvlek blir det nästan enbart ÄIK, laget styr och ställer. Nu kommer äntligen målen dessutom och matchen vänds i början på andra halvlek. Ledning 2-1 och flera feta chanser till ytterligare mål, men en missad passning och friläge och kvitterat från ingenstans. Men laget lät sig inte nedslås utan körde på och fortsätter äga matchen. Tilde kommer igenom och sätter två mål och en mycket fin seger var ett faktum. Många spelare spelade på en för egen del hög nivå och då blir laget bra totalt sett. Helgens två matcher spelades med två nästan helt olika lag och ändå ser det riktigt vasst ut!

1-1 Alma Lundqvist
2-1 Maja Jingtoft assist Stella Päättönen Ström
3-2 Tilde Sandh assist Klara Andersson
4-2 Tilde Sandh assist Linnea Torin